Artist Sophie Dupont Performer ”Marking Breath”

Tilbage til oversigt

 

Dansk performance kunstner Sophie Dupont performer ”Marking Breath”. 

Nogle gange er det vigtigt bare at stoppe op og bare trække vejret. Derfor byder vi den danske performance kunstner Sophie Dupont indenfor for at udføre sit kunstværk ”Marking Breath”.

Sophie Duponts kunst udforsker den rituelle repetition af den vigtigste og simple handling i livet: at trække vejret. Med vejrtrækning som begyndelsen for arbejdet, bliver barrieren mellem kunst og livet fjernet. Kunstværket afhænger af vejrtrækningen og eksistensen af livet selv.

Dette kunstværk har været Sophies varemærke i årevis og udføres altid på samme måde; fra solopgang til solnedgang, hvor hun markerer hvert eneste af sine åndedrag uden pause.

Hun har udført ”Marking Breath” over hele verden, eksempelvis på Performance Festival Forma Sustancia i San Salvador og Fountain Art Fair i New York.

 

 

Det er smukt når Sophie Dupont bruger sin krop som medium og transformerer hendes handlinger til kunst. Af samme grund har vi valgt en guldplade til hendes dag hos os, der senere bliver udstillet i vores Skjulte Butik. Jeg glæder mig derfor til at invitere dig indenfor for at nyde Sophie’s performance med os og måske være med i hendes kunst ved at markere dit eget åndedræt. Ethvert smykke købt på dagen vil også få et af Sophies åndedræt ridset ind i smykket til dette sær event.

 

Ved solnedgang skåler vi til livet med et glas champagne.