Rå diamanter, som Moder Natur skabte dem

 

En naturlig, usleben rå diamant kan komme i et væld af farver, former og størrelser. Den er altid helt unik. Moder Natur skabte den for milliarder af år siden med sit helt eget indre liv og identitet, så hvorfor forsøge at ændre den til noget den aldrig har bedt om? 

 

 

Rå diamant ring

 

Fra sten til smykke

Designer Maya Bjørnsten er blandt førstevælgerne, når hun tager til Antwerpen i Belgien og håndplukker lige netop dén rå diamant, som hun forelsker sig. Hun kigger altid efter dens indre liv, særlige karaktertræk og forsøger at forestille sig kvinden eller manden, som en dag vil bære den.

 

En verden af farver

Når vi tænker på ordet diamant er det oftest en hvid, rund brillant, der kommer ind på nethinden. I det lille Baghus i Bredgade i København er det meget langt fra sandheden. Her findes diamanten i dens helt naturlige form, carat vægt og farve. Sjældne rå Pink diamanter fra Argyle minen i Australien har et særligt skær og når de nænsomt fattes i 14 karat guld, ses deres varme skønhed helt tydeligt. Det er ikke hver dag, at man finder en Grøn diamant, men i Maya Bjørnstens univers har de en særlig plads. Her kan man udvælge lige netop dén, som får ens hjerte til at slå et ekstra slag.

Fra Antwerpen til Bredgade

Designer Maya Bjørnstens rå diamanter kommer fra alle verdens hjørner og har alle det til fælles, at de er certificerede som konfliktfri. Når diamanterne kommer op fra minerne eller floderne, starter to processer, der både garanterer at diamanterne er konfliktfrie og at de er i en god nok kvalitet til at blive brugt i smykker.

Kimberley Processen garanterer at diamanterne er konfliktfrie og ikke har involveret i at finansiere konflikter mod regeringer eller myndigheder. Certifikater og papirer følger et parti diamanter fra de bliver fundet til det lokale regeringskontor, hvor de igen bliver tjekket og derfra videre til diamantkontorerne i diamanthovedstaden Antwerpen i Belgien. Vores diamanthandlere går skridtet videre ved også at være medlem af The Responsible Jewellery Council, som sikrer at der ikke er børnearbejde ved minerne, at der er gode arbejderforhold, at der tages større miljøhensyn og at forholdene omkring arbejdet med de smukke rå diamanter lever op til højere og bedre standarder.

Hver eneste rå diamant fattet i et smykke kommer med sit eget unikke certifikat, der beskriver smykkets karakteristika, værdi og garanterer, at den er handlet unAder særligt ordentlige forhold.

 

Vores diamanter

 

En personlig rå diamant ring


Stifter og smykkedesigner Maya Bjørnsten rejser hvert år til Antwerpen i Belgien, hvor hun er blandt de første til at håndplukke de rå diamanter, som sidenhen blandt andet vil blive brugt til en rå diamant ring. De rå diamanter kommer i over 12.000 forskellige kvaliteter, og heraf er det kun 20 %, som egner sig til smykker.
 
En rå diamant ring har masser af personlighed. For hvor man ved en sleben diamant sliber stenens vitalitet væk, så fortæller de rå diamanter stenens livshistorie. Dens formsprog og farver er unikke og ikke to sten er ens. Det samme gælder vores unikasmykker, og du finder derfor ikke to ens rå diamant ringe i vores butik.
    

 

Følg med på Facebook eller Instagram