Danske design smykker

Danske design smykker med uslebne diamanter
Danmark er kendt internationalt for sin klassiske tidsløse designstil. Det gælder ikke kun møbelkunst og mode, men også danske design smykker. I et lille Baghus i Bredgade, et stenkast fra Amalienborg, har Roughdiamonds.dk til huse. Her skaber Maya Bjørnsten små kunstværker, der både kan bruges til hverdag og fest. Hver eneste uslebne diamant er nøje udvalgt og her er det altid stenen, der bestemmer. For som Maya Bjørnsten siger, så er hun assistentdesigner til Moder Natur.
 

 
   
Funktionalitet og design
Når et smykke med en rå diamant skabes, arbejder Maya Bjørnsten altid med at skabe funktionelle smykker. De danske design smykker skal leve op til en høj standard, hvor de både skal kunne bæres i supermarkedet eller til det store bryllup. En svær balancegang, der er kendetegnede for nordisk design, men som Roughdiamonds.dk mestrer til fulde. De fokuserer på at bæreren skal komme med smykket og aldrig omvendt, hvorfor teamet altid går op i at matche smykket til kvinden eller mandens personlighed.
For Maya Bjørnsten er det ikke kun vigtigt, at den rå diamant taler til dens kommende bærer i forhold til dens unikke form, farve og størrelse, men også at selve smykket passer til bærerens liv. For en kvinde, der ønsker et stærkt og kraftfuldt udtryk, er en bred guldring med en stor usleben rå diamant måske det helt rigtige, hvor det for en anden kvinde måske er et par diskrete, underspillede ørestikkere med klare hvide rådiamanter.
 
Skandinaviske rene linjer
Signaturoverfladen på smykkerne er ikke til at tage fejl af. Den rå overflade er facetteret og pisket, så den føles blød, organisk og passer til stenens udtryk og designets formgivning. Det kræver sans for detaljen i den nordiske smykkestil, hvorfor vores guldsmede bruger lang tid på at skabe de håndlavede facetstrøg og på at gøre hvert eneste unikasmykke komfortabelt at bære hver eneste dag. Selv blandt danske design smykker er dette særligt og viser igen Maya Bjørnstens innovative stil.
Følg os på Instagram eller Facebook