Skoleprojekt

Et glimt fra vores tur til Afrika i marts 2018 og vores skoleprojekt i den afsidesliggende landsby Chisanza (nordøstlige Zambia)
 

  

Kærlighed slår aldrig fejl

Da min da 13-årige datter Rebekka i 2017 kom hjem med en idé om hvordan hun ville støtte afrikanere, tog jeg hende både seriøst og blev inspireret. Hun startede hendes eget velgørenhedsprojekt, Pillow For Afrika, med sin ven Emil og gennem hårdt arbejde og dedikation, gav de halvdelen af deres overskud til en lille sundhedsklink i det afsidesliggende Zambia.
 

 

 

 

Rebekka inspirerer mig hver dag. Så da vi besøgte sundhedsklinikken i marts 2018 greb vi også muligheden for at besøge og starte med at støtte en lille skole i landsbyen Chisanza i det nordøstlige Zambia ved siden af klinikken.
 

Et isoleret område med masser af muligheder for at gro og udvikle sig. Det rørte mit hjerte, mit sind og min sjæl at se hvor stor en forskel en blyant og en bog kan gøre. Vi håber at spille en lille rolle i at hjælpe unge zambianere i at nå deres drømme.

 
Selvom vi sælger luksus, så bør en uddannelse ikke være en luksusvare. For hvert eneste smykke vi sælger, donerer Maya Bjørnsten Fonden privat direkte til børnene og deres skole.
 

Første skridt

Vi har lige modtaget disse smukke billeder fra den afsidesliggende skole i Chisanza, Zambia, og vi vil gerne dele de gode nyheder om deres fremskridt. Nu har de nye skolebøger, blyanter, papir og kridt fra den første af forhåbentlige mange donationer fra Roughdiamonds.dk. I fremtiden håber vi at kunne hjælpe dem med borde, stole og vinduer for skolebygningen, som de er så stolte over selv at have bygget. 

 

 

 

 

Andet skridt

Vores anden donation gik til at gøre skolemiljøet endnu bedre for børnene. Det gjorde det muligt at købe nye bænke og borde, så de nu ikke længere skal sidde på gulvet. Lige så blev der lagt cement på gulvet og rigtige vinder sat i for at holde vinden ude.

 

 

 

Donationerne gjorde det også muligt for de frivillige lærere at få en løn og bekæmpe en kolera epidemi.    

   

Tredje og fjerde skridt

Tredje og fjerde skridt Donationer fra Roughdiamonds.dk bliver fortsat anvendt til at købe grundlæggende skolematerialer for, samt finansiere læreres lønninger. Senest er donationspenge blevet brugt til at købe et TV og computere for til skolen. 

 

 

 

Ved TV’et får børnene nu mulighed for at deltage i Zambias nationale uddannelsesprogram, som vises på kanalen Edu TV channel 4. Programmet er henvendt til alle fra børnehaveklassen og op til de ældste klasser. Programmet blev introduceret under Covid19, som en måde at sørge for at nogle undervisningstimer kunne afholdes, mens skolerne var lukkede.

   

  

 

      

Under pandemien blev der installeret forskellige værnemidler på skolen: Håndspritautomater, beholdninger af ansigtsmasker og andre rengøringsmidler så som klorin til brug for desinficering. Efter genåbningen af skolen er donationer fra Roughdiamonds.dk også blevet brugt på at købe sko, skjorter og bluser til børnene, som udgør muntre farveindslag i hverdagen.  

 

 

 

    

Fremtidige donationer

For tiden nyder børnene godt af et seks måneder langt kunstforløb, som skal stimulere deres indlæring ved kreativitet. Roughdiamonds.dk-donationerne finansierer to læreres løn og indkøb af forskellige hjælpemidler.Ved brugen af kreative kunstarter som en essentiel del af indlæringsprocessen, får eleverne lov til at stifte bekendtskab med alt fra drama til dans og sang, have- og malekunst – alt sammen for at stimulere deres udvikling og horisonter.

  

 

 

Når forløbet er afsluttet, vil det blive evalueret med henblik på at blive implementeret i skoleforløbet for fremtidige klasser.