Skoleprojekt

 
 
 
Kærlighed slår aldrig fejl

Da min da 13-årige datter Rebekka i 2017 kom hjem med en idé om hvordan hun ville støtte afrikanere, tog jeg hende både seriøst og blev inspireret. Hun startede hendes eget velgørenhedsprojekt, Pillow For Afrika, med sin ven Emil og gennem hårdt arbejde og dedikation, gav de halvdelen af deres overskud til en lille sundhedsklink i det afsidesliggende Zambia.

 

Rebekka inspirerer mig hver dag. Så da vi besøgte sundhedsklinikken i marts 2018 greb vi også muligheden for at besøge og starte med at støtte en lille skole i landsbyen Chisanza i det nordøstlige Zambia ved siden af klinikken. Et isoleret område med masser af muligheder for at gro og udvikle sig. Det rørte mit hjerte, mit sind og min sjæl at se hvor stor en forskel en blyant og en bog kan gøre. Vi håber at spille en lille rolle i at hjælpe unge zambianere i at nå deres drømme.

 
Selvom vi sælger luksus, så bør en uddannelse ikke være en luksusvare. For hvert eneste smykke vi sælger, donerer Maya Bjørnsten Fonden privat direkte til børnene og deres skole.
 
 

Første skridt

Vi har lige modtaget disse smukke billeder fra den afsidesliggende skole i Chisanza, Zambia, og vi vil gerne dele de gode nyheder om deres fremskridt. Nu har de nye skolebøger, blyanter, papir og kridt fra den første af forhåbentlige mange donationer fra Roughdiamonds.dk. I fremtiden håber vi at kunne hjælpe dem med borde, stole og vinduer for skolebygningen, som de er så stolte over selv at have bygget.

 
 

 

 

 

 

Andet skridt

Vores anden donation gik til at gøre skolemiljøet endnu bedre for børnene. Det gjorde det muligt at købe nye bænke og borde, så de nu ikke længere skal sidde på gulvet. Lige så blev der lagt cement på gulvet og rigtige vinder sat i for at holde vinden ude. Donationerne gjorde det også muligt for de frivillige lærere at få en løn og bekæmpe en kolera epidemi.